Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Monte Carlo" aduce milioane contrabandistilor…

„Monte Carlo” aduce milioane contrabandistilor din Moldova

În perioada 9-15 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava au executat un număr de 214 misiuni şi acţiuni specifice proprii, timp în care nu s-a permis intrarea în ţară a 10 cetăţeni străini şi, totodată, nu s-a permis ieşirea din ţară a unui număr de 4 români. Tot în acelaşi interval de timp au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării ţigări în valoare de 96.223 lei, fiind date 30 amenzi contravenţionale în valoare de 25.360 lei şi s-au constatat cinci infracţiuni, scrie Obiectivul de Suceava.


Un exemplu recent este cazul în care poliţiştii de frontieră şi vameşii din Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Siret au depistat în autoturismul unui cetăţean român, 450 pachete de ţigări ce erau ascunse în bagajele personale şi urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit.

În 13 noiembrie, la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui VW, Nocolai C., de 51 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. „După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport ocazie cu care s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, un număr de 450 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, de provenienţă Republica Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 1.931 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, precizează comisarul Ilie Poroch – Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.
În ziua de 16 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret au executat o misiune specifică pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au oprit pentru control un VW condus de Liliana G., de 20 de ani, din comuna Muşeniţa. „După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea maşinii, ocazie cu care s-au descoperit 1.230 pachete de ţigări „Marble”, fără documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 5.289 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei”, precizează comisarul Ilie Poroch – Seriţan.

(Dan PRICOPE)

www.obiectivuldesuceava.ro